2014. augusztus 3.

Top 5 női karakter

Sziasztok!

Mint ahogy a címet láthatjátok most nem fejezettel, hanem egy érdekes játékkal, kihívással érkeztem, melyet a drága Margaritátaól kaptam. 
A játék lényege, hogy ebben a posztban felsorolom a kedvenc női karaktereimet - filmekből, sorozatokból, könyvekből vagy blogokból -, indoklom a választásom, majd tovább küldöm ezt a kihívást egy-két embernek. De akkor nem is húzom tovább az időt kezdjük is,

5.) Allison Argent - Teen wolf (sorozat)
Meg mondom őszintén; eleinte nem tartozott a kedvenceim közé. Gyengének, és kissé butuskának tartottam, azonban a második évadban nagyon megszerettem, akkor megmutatta, hogy milyen ember is ő valójában. Hogy túl tudja magát tenni az anyja elvesztésén, hogy fel tud állni, ha arról van szó, és ki tud állni a barátai mellet, esetleg értük.





4.) America Singer - Párválasztó (könyv)
Ő az a lány, aki sosem fél, ezt komolyan mondom. Már a könyv első sorainál a szívembe zártam. Mernek ahogy a könyvben hívják - hatalmas a szája, igazából nagyon ritkán tudja, hogy mikor kell hallgatni. Ki derül, hogy számára a családja a legfontosabb, valamint meg tudjuk azt is, hogy képes küzdeni azért, amit szeretne. Imádtam a stílusát és az eszét, mellyel mindig sikerül kivágnia magát, vagy éppen előremozdítania a dolgokat. Azonban annyit el kell még mondani róla, hogy korból kifolyólag néha nagyon meggondolatlanul cselekszik.



3.) Cassey Carlyle - Jéghercegnő (film)
Cassey az a lány, aki én is lenni szeretnék, több szempontból is. Meg kell jegyeznünk, hogy okos és tehetséges, mint a korcsolyában, mind az iskolapadban. Azonban van neki egy anyja, aki nem különösebben támogatja a karrierjét a jégen, inkább a fizikában szeretné érvényesíteni lányát. Eleinte nem tudtam, hogy hogyan viszonyuljak ehhez a karakterhez, ám, mikor az egyetemi felvételijén közli a dékánnal, hogy ő nem az iskolába szeretne járni, hanem sportolni, akkor igazán megszerettem. 
Cassey a film alatt nem hisztizik, ha nehézségekbe ütközik mindig próbálja legyőzni őket, hol jól, hol rosszabbul, de sosem csügged, mindig harcol. Határozottan egy olyan lány, akire szívesen hasonlítanék.

2.) Anni-Frid Lingstad - Sarki fény (blog)
Nos, Fridával először 2013 május-június környékén találkoztam a bloggervilágban, akkor még egy ismeretlen írópalánta főszereplőjeként. Leh - az író - mára egy nagyon jó barátnőm lett, ezen idő alatt pedig sokat mesélt a karakteréről, aki nagyon közel került hozzám. Mikor olvasom az új - újított - fejezeteinek sorait néha már a sajátomnak érzem Fridát. 
Mindenesetre szerem benne a vidámságát és azt a szeretetet, mellyel testvéreihez és a zenéhez viszonyul. Talán ez utóbbit csodálom is benne, elvégre már 16 évesen tudja, hogy mit szeretne kezdeni magával. Szeretem benne azt is, hogy néha olyan aranyosan bénázik, és még imádom a humorát. Szóval szeretem az egész karaktert, mert olyan szerethető.

1.) Linden Sky Davis - Hopless (könyv)
A legerősebb női karakter, akivel a könyvek történetében találkoztam. ezt most komolyan mondom. Nem harcol ugyan egy arénában 23 másik gyerekkel, nem is egy több százéves vámpír és különleges képességei sincsenek, de mégis. Nem akarom elmondani, hogy mi történt vele, mert ezzel lelőném az egész könyv lényegét, bár egy idő után sejteni lehet a dolgot. 
Mindenesetre az után a borzalom után, ami gyerekkorában történik - és bár eleinte nem emlékszik rá, de később minden az eszébe jut  képes továbblépni és élni az életét úgy, mint egy normális tizennyolc éves tinédzser. Azt hiszem, hogy róla itt abba is hagyom, mert spoiler nélkül nem tudnék mást mondani.


Akiknek pedig tovább küldöm:

2 megjegyzés:

  1. Hahó! ouo
    Nagyon szépen köszönöm, hogy betaggeltél - a főblogomon ki is töltöttem :3
    http://bloody-romantic.blogspot.hu/2014/08/top-5-noi-karakter.html

    VálaszTörlés
  2. Drága Lucy!

    Nagyon aranyos vagy, hogy megemlítettél benne, hálám örökké üldözni fog!! ;)

    Ölel,
    Leah

    VálaszTörlés